-->
-->
„Течно злато“: Никогаш не ја фрлајте водата во која ги варите тестенините
-->

Баш како и оризовата вода, така и водата во која се вареле тестенините си има свои предности. Само овој пат тие се повкусни, наместо здрави.
Чудесната вода од тестенини може да ви помогне да го финиширате јадењето со фантастичен крем или сос.
Сигурно многу пати додека сте јаделе тестенини во ресторан се прашувате како преливот е толку кремаст, а тестенините сочни, кога вас дома никогаш не ви излегува така.
Заборавате еден клучен момент - до сега секогаш сте ја фрлале тајната состојка.
Професионалните готвачи знаат дека малку од густата и заматена вода во која се вареле тестенините може да го подобри вкусот на целиот рецепт. Таа вода содржи скроб, па со самото тоа може да го згусне сосот и да му даде кремаста текстура.
Потребно е да имате на ум дека водата мора да биде солена и да се додаде на крајот од подготовката на сосот. Плус, ставете половина од мерката за сол од вообичаено.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
10 годишно дете гризнато од глушец во скопски Капиштец
-
Скопските градоначалници ќе бараат помош од колегите во другите градови за да го соберат ѓубрето
-
Тема на денот со Орце Ѓорѓиевски, кандидат за градоначалник на Скопје од ВМРО-ДПМНЕ
-
Притвор се бара за шест лица, а за деветнаесет мерки на претпазливост за злоупотреби во прилепската болница
-
Сведоци на обвинителството се откажуваат од прогон на онкологот Васев
-
Преполните контејнери и расфрланиот смет се потенцијална “бомба” за заразни заболувања
-
Кој колку би освоил на парламентарни избори?
-
Касами ветува поддршка за ДУИ во Кичево, очекува гласови од интегративците во останатите општини