Македонија
19. April 2017 - 10:12

Пролетна дератизација во општина Аеродром

На подрачјето на општина Аеродром почна пролетна дератизација со која ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци.

Како што соопшти општина Аеродром, во акцијата ќе бидат вклучени и основните училишта и детските градинки на територијата на општината.

Дератизацијата на глодачи ја врши Центарот за јавно здравје од Скопје.