-->
-->
Како да си направите традиционално топено сирење
-->
1. Соленото сирење со урдата и мекото сирење се промешува и се додаваат зачини по желба. Јас додавам босилек. Половината од смесата се става во добро намачкано тавче со путер.
2. Над смесата се ставаат тенки парчиња кашкавал (ова го прави сирењето привлечно растегливо кога се јаде).
3. На останата половина од смесата се додава доматниот сок и се става врз кашкавалот. Мене овој класичен вкус ми е омилен, но по желба може да се стават и пиперчиња, сувомеснато, домати итн.
4. Врз двата слоја се става кашкавал и се става да се пече додека не се растопи.
Извор: Моирецепти.мк
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Австралија го усвои законот за злосторство од омраза, задолжителни казни за нацистички поздрави
-
Разрешен шефот на руската вселенска агенција „Роскосмос“, Јуриј Борисов
-
Државниот буџет оштетен за скоро два милиона евра, покажала ревизијата во Министерството за економија
-
Утре или в понеделник ќе бидат соопштени мерките што ќе ги преземе Владата за високите цени на основните прехранбени производи
-
Џафери: Албанците систематски се исклучуваат од Министерството за одбрана и Армијата
-
Стручната фела очекува наскоро да профункционира Законот за употреба на македонскиот јазик
-
Обвинителството се уште презема мерки за сообраќајната несреќа на „Партизанска“ во која загина 22-годишната Фросина
-
Затворска казна за возач во Бугарија фатен со 3,04 промили алкохол