-->
-->
Како да си направите традиционално топено сирење
-->
1. Соленото сирење со урдата и мекото сирење се промешува и се додаваат зачини по желба. Јас додавам босилек. Половината од смесата се става во добро намачкано тавче со путер.
2. Над смесата се ставаат тенки парчиња кашкавал (ова го прави сирењето привлечно растегливо кога се јаде).
3. На останата половина од смесата се додава доматниот сок и се става врз кашкавалот. Мене овој класичен вкус ми е омилен, но по желба може да се стават и пиперчиња, сувомеснато, домати итн.
4. Врз двата слоја се става кашкавал и се става да се пече додека не се растопи.
Извор: Моирецепти.мк
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Пред пратениците следниот месец закон со кој ќе се спречи изградба на катната гаража зад Парламентот, најави Гаши
-
Трамп блокираше помош од 50 милиони долари за кондоми за Хамас
-
ЕК одвои една милијарда евра за проекти за развој на нови одбранбени технологии и капацитети
-
Притвор од осум дена за хирургот од Битола осомничен за земање поткуп
-
Најмалку 30 тела досега се извлечени од Потомак по судирот на авион и хеликоптер кај Вашингтон
-
Европол: Уапсени над 400 лица во борбата против лажни лекови во 30 земји
-
Кошта: Членките на ЕУ и НАТО се подготвени да ги зголемат трошоците за одбрана на над два отсто од БДП
-
Општина Битола обезбеди финансиска поддршка за лица со ретки болести