Спорт плус
5. August 2021 - 4:48

Германецот, Вилброк доплива до златото на 10 км

 
Германецот, Флориан Вилброк е победник на маратонската трка во пивање. Тој патеката долга 10.км ја исплива во време од 1 час 48 инути и 33 секунди што беше за 25 секунди побрзо од сребрениот Кристоф Росовшик од Унгарија односно 27,4 секунди побрзо од Италијанецот, Џорџио Палтриниери.