Македонија
20. October 2021 - 13:31

Апасиев: Не смее да има коалицирање со партии кои имаат дамки во своето работење

Лидерот на Левица Димитар Апасиев со цитат од Фидел Кастро го објасни ставот за коалицирање.

– Првата политичка партија во која учествувал Кастро е партијата Ортодоксо. Тогаш освојуваат само 2 (две) пратенички места во кубанскиот парламент. Ставот на младиот стратег Фидел е: „Не смее да има никакво коалицирање со партии кои имаат дамки во своето работење! КОАЛИЦИРАЊЕТО ЌЕ ЈА РАЗВОДНИ ИДЕОЛОГИЈАТА. Од тоа корист ќе имаат само нашите ривали“, напиша пратеникот на Фејсбук.