Македонија
3. March 2021 - 9:04

ВМРО-ДПМНЕ: Заев и Николовски не може да се борат против корупција, тие се извор на корупција

Заев и Николовски не може да се борат против корупцијата, зошто тие се извор на корупција. Нема крими афера во која не се спомнува Заев или некој негов близок соработник.

Заев и Николовски се премиер и министер во најкорумпираната влада во Европа според Транспаренси интернешенал и хибриден режим според Економист. Тие се причината за тонењето на Македонија.

СДСМ ветуваше правда, а завршија со реформи како набавка на компјутери и веб страници. 

Наместо суштинска борба се се сведе на празни прескоференции. 

Владата не кажа до каде е случајот со случајот Рекет и торбата со пари, која според Бојан Јовановски, кој ја носеше, кажа дека завршила кај Зоран и Вице Заеви.

Нема постапка ниту за Ден Дончев кој видовме како става туциња пари во торба и рекетира фирми. Заев мисли дека со неговата оставка го спасил и него и себе, а заборава дека еден ден и двајцата ќе одговараат.

Нема предмет ниту за криминалот од половина милијарда евра, кој се случи со пропаѓањето на Еуростандард банката и давањето на маркица за ШИК ЈЕЛАК.

Заев го тргна од клучна позиција Рашковски и мисли дека го спасил и него и себе. Одговорност ќе има. И за Леонардо и за Сар Хемс.

Ќе има истраги и разрешници и за струмичките камиони во РЕК, и за милионските набавки во здравството, и местените тендери како коруптографијата на Филипче кој потпишува одлука за набавка повисока за 15 милиони од првично понуденото.

Против целата оваа корупција не може да се бори нејзиниот творец - Заев и Љупчо Николовски, чија фирма зема незаконски кеш.

Одговорност ќе има и за сите горенаведенј афери и криминали и за Заев и Николовски.