Македонија
20. October 2021 - 19:51

Велковска од „Зелен хуман град“: Нема да поддржиме никого во вториот круг од локалните избори

Во вечерашното гостување во Тема на денот на Сител, Драгана Велковска од „Зелен хуман град“ изјави дека е задоволна од тоа што иницијативата доби 2 советнички места во Советот на град Скопје.

-Досега никој не ни пристапил за коалиција и не очекуваме такво нешто. Се борите со сите, а главна цел ние заштитата на животната средина и животните. Покажавме со 9000 гласа дека граѓаните сакаат промени. Тие не сакаат да бидат угнетувани и не сакаат да бидат дел од менталитетот на стадо, што е и нашата примарна цел, вели Велковска, додавајќи дека тие нема да поддржат никого во вториот круг.