Спорт плус
5. August 2021 - 6:37

Португалецот, Пушардо „доскокна“ до олимпиското злато

 
 
Педро Пишардо и донесе на Португалија, злато во три-скок. 
 
Тој оствари должина од 17 метри и 98 сантиметри и далеку зад себе ги остави ривалите, Жу Јаминг од Кина и Хугс Фабрис Занго кој на својата земја Буркина Фасо и го донесе првиот историски медал од олимпијадите.