-->
-->
Кобасиците досега сте ги подготвувале погрешно - славниот готвач открива што да направите
-->

Шефот и кулинарскиот блогер Мартин Кинг, познат под името The Why Chef,тврди дека многумина грешат при подготовка на кобасици.
Наместо да се печат на висока температура, тврди шефот, кобасиците би требало да се загреваат полека.
Според него, совршените колбасички треба да се готват 30 минути.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
На граничниот премин Табановце се чека од 15 до 30 минути
-
Роналдо бара засилување од клубот
-
Пожарот околу Преспанско езеро е ставен под целосна контрола
-
Активни седум пожари, четири се под контрола, а пет се изгаснати
-
Анализи: Супербактериите би можеле да убијат милиони луѓе до 2050 година
-
Во Скопје, Велес, Кавадарци и Демир Капија измерени 41 степен, за утре се најавува температура до 42 степен
-
ДЗС: За 15 проценти помалку сместени ученици и студенти во интернатите и домовите
-
Две екипи на ТППЕ Куманово уште го гасат пожарот на улицата „Инудстриска“ во Куманово