Како совршено да ги испечете костените
Есента стигна а со нејзе и костените кои на многумина од нас ни се омилени. За да ги испечете костените не е потребна некоја голема мудрост. Сепак многумина избегаваат тоа да го правад дома, бидејќи им се гледа како да има премногу работа, па поради тоа купуваат печени костени. За почеток потребни ви се свежи костени и еден нож. Но не било каков, за да ги исечете совршено земете остар нож со забци.
Секој костен засечете го на широко. Потоа, префрлете ги расечените костени во тенџере, додате вода и малце посолете ги. Пуштете да се крчкаат додека не провријат, а потоа извадете ги костените од вода, префрлете ги во тафче и ставете ги во рерна загреана на 220 степени да би се печеле околу 15 минути. Кога костените ќе се испечат ставете ги во чинија, прекријте ги со крпа и оставете ги пет минути да одстојат.
outube.com/watch?v=Vm6_P4_KJT4
Ново на Сител
-
Претрес во Кондово, пронајден пиштол, лишено од слобода едно лице
-
Вишиот суд во Нови Сад утре ќе ја објави одлуката за обвинението за падот на настрешницата
-
Студентите на Правниот факултет во Скопје после 15 години го промовираа првото стручно списание
-
Сообраќајка пред влезот на Влае, се судриле три возила
-
Инвеститорот којшто урна ѕид од станбена зграда ќе биде соодветно казнет, велат од Општина Ѓорче Петров
-
Казнета кланица поради непочитување на законски одредби за нештетно отстранување на нус производи по колење
-
Сите основни училишта во државава ќе добијат примерок од македонскиот Правопис
-
МВР: Секторот за компјутерски криминал презема мерки за истраги и справување со „фишинг“ - напади