Како совршено да ги испечете костените
Есента стигна а со нејзе и костените кои на многумина од нас ни се омилени. За да ги испечете костените не е потребна некоја голема мудрост. Сепак многумина избегаваат тоа да го правад дома, бидејќи им се гледа како да има премногу работа, па поради тоа купуваат печени костени. За почеток потребни ви се свежи костени и еден нож. Но не било каков, за да ги исечете совршено земете остар нож со забци.
Секој костен засечете го на широко. Потоа, префрлете ги расечените костени во тенџере, додате вода и малце посолете ги. Пуштете да се крчкаат додека не провријат, а потоа извадете ги костените од вода, префрлете ги во тафче и ставете ги во рерна загреана на 220 степени да би се печеле околу 15 минути. Кога костените ќе се испечат ставете ги во чинија, прекријте ги со крпа и оставете ги пет минути да одстојат.
outube.com/watch?v=Vm6_P4_KJT4
Ново на Сител
-
Кога се трошеле најмногу државни пари
-
Пожарот во „Пулс“ ја зеде 61-та жртва, почина пациентот кој се лекуваше во Литванија
-
Таткото на Вања негира вмешаност во случајот
-
Тема на денот со Аким Али, претставник на СЗО на Македонија
-
15 години клиничка болница “Аџибадем Систина”
-
Преглед на вестите од светот
-
Пожарот во Пулс ја зеде 61-та жртва, почина пациент кој се лекуваше во Литванија
-
Таткото тврди дека не е виновен