Спорт плус
2. August 2021 - 10:23

Гркот Тентоглу до златото во скок во далечина пред фаворитите од Куба

 
 
Грчкиот атлетичар Милтијадис Тентоглу освои златен медал во скок во далечина 
 
Тој до најсјајното одличје стигна со кокод во послената шеста серија со далечина од 8 метри и 41 сантиметар, ист резултат кој претходно имаше остварено и Кубанецот, Хуан Мигел Ечеверија, кој пак поради послаби скокови во другите серии мораше да се задоволи со среброто. Инаку Кубанецот се здоби со повреда за време на натпреварот, па ја пропушти петтата, а не успеа да скокне во шестата.
 
Неговиот сонародник Мајкл Масо го освои бронзениот медал со резултат 8,21 метри.