Македонија
26. January 2016 - 9:11

Загаден воздухот во Тетово, Скопје, Битола и Кичево

Во Тетово, скопските општини, Битола и Кичево утрово е загаден воздухот.

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрираа во Тетово концентрации на ПМ10 честички од 226 микрограми, во Битола 138 и во Кичево 114. Од скопските општини највисоки концентрации се измерени во Центар 197, во Гази Баба 146, Лисиче 143, кај Ректорат 135.

Над максимално дозволените концентрации се измерени во Велес 92 микрограми и Кочани 63 микрограми на метар кубен.