Здравје
28. July 2015 - 11:15

За ова не сте свесни: Погледнете што прават кафето, алкохол и наркотиците на вашиот мозок

Луѓето секојдневно внесуваат супстанци кои можат да направат вистински хаос во организмот, а за тоа да не се свесни. Некои од нив се легални, другите пак не. Но крајниот резултат е дека тие директно влијаат на вашиот мозок.
 
Кафето - е најосновна дрога која многу луѓе ја користат. Кофеинот во мозокот дава привремено добро расположение. Може да не расони, но исто така може и да не направи нервозни, така да правете поголеми паузи помеѓу овој напиток.
 
Алкохолот- исто така влијае на состојбата во вашата глава. Тој го успорува размислувањето, дишењето како и чукањето на срцето.
 
Марихуана - Нејзината состојка, THC го зголемува нивото на задоволство, дури има и забава.
 
Хероин - Тој во мозокот се претвора во морфиум и може да влијае на начин на кој мозокот перцепира болка или награда.