Македонија
5. October 2017 - 9:11

Времето во октомври ќе биде вистинско изненадување

Во октомври ќе имаме топло време во кое ќе преовладуваат сонце, ветер и дожд. 
 
Кога ќе има сончеви денови температурата  ќе изнсува од 20 до 25 степени, додека во врнежливите денови температурата ќе се спушти на 10 степени. 
 
Снег во ниските предели можеме да  очекуваме во втората половина на ноември.
 
Сепак, можно е викендов да забели на високите планински предели.