Македонија
17. October 2021 - 10:17

Во Гевгелија мала излезноста во првите два часа од гласањето

Во општина Гевгелија се надминати проблемите со апаратите за отчитување на лични податоци поради што гласачкиот процес беше забавен, рече Митко Ризов од ОИК Гевгелија. Излезноста до 9 часот е мала и изнесува 3,9 отсто, односно гласале 752 од запишаните 19.076 граѓани во гласачкиот список.

Во општина Богданци, од запишаните 6.633 граѓани со право на глас, на 12 избирачки места излегле 313 граѓани, или 4,73 отсто. Во Валандово до 9 часот својот глас го дале 405 граѓани, односно 4,05 отсто од евидентираните гласачи.

Во општина Дојран, каде што немаше проблеми со биометричките апарати до 9 часот гласале144 од запишаните 2.678 граѓани, што во проценти претставува излезност од 5,38 отсто.