Балкан
7. April 2020 - 13:57

Во близина на солунскиот брег се појавиле делфини

Утрово минувачите на солунското шеталиште имаа невообичаена глетка откако делфини приредија атракција недалеку од брегот. Случајните минувачи застанувале и со мобилни телефони ги снимале овие морски животни.

Делфините ретко навлегуваат толку длабоко во Солунскиот Залив, па граѓаните имаа ретка можност да им се воодушевуваат гледајќи ги во своето природно живеалиште.