Македонија
19. November 2019 - 11:37

ВМРО-ДПМНЕ: За три години јавниот долг достигна 5,4 милијарди евра

СДСМ и Зоран Заев за три години успеаја да ја задолжат државата до ниво јавниот долг да изнесува 5,4 милијарди евра.

Не поминува недела без задолжување, а  граѓаните немаат ништо од тоа. Нивото на капитални инвестиции за две третини од годината не надминува една третина од годишно планираните.

Никаде ги нема новите 600 километри автопат, 550 километри магистрални патишта, ниту пак 1100 километри локални патишта, кои ги вети Зоран Заев и СДСМ.

Економијата е на стаклени нозе. Доказ за тоа е и падот на продажбата на земјоделските производи за 8.9%.

Во пад е секоја гранка од економијата. Затоа се полни автобусите и аеродромите со млади со карти во еден правец.

Младите размислуваат само како да ја напуштат државата. Апатијата која владее во општеството е создадена од СДСМ и Зоран Заев. СДСМ и Зоран Заев мора да си заминат, за Македонија да тргне напред.

На 12 април Македонија ќе избере обнова.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМН