Македонија
12. May 2021 - 9:30

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија е без почеток на преговори, политиката на Заев доживеа дебакл

Македонија е без почеток на преговорите со ЕУ. Политиката на Заев доживеа дебакл, откако стави се на маса и урна позиции глуми патриот.

Заев ветуваше почеток на преговори со ЕУ, две години тие само што не почнале, а лажеше дека и поглавја се отвораат. Политиката на Заев е една огромна лага и погазување  на државата.

Заев го погази идентитетот. Тој тврдеше дека македонскиот и бугарскиот народ се едно исто, дека имаат заедничка историја и дека македонската историја почнува по 1945 година.

Заев стави се на маса, и откако и тоа не беше доволно, и повторно доби ладен туш, сега сака да глуми патриот.

Се што можеше да се осквернави, Заев осквернави. Сакаше и тргуваше со јазикот, идентитетот и историјата.

Позициите на Македонија се темелно нарушени, и за тоа е виновен лично Заев. Понижувањето на државата е плод на политиката на свиткана кичма на Зоран Заев.  Попусти се сега сите обиди да се вади од калта. Наместо тоа потребна е оставка веднаш. Сите политики на Заев се поразени.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ