Македонија
23. January 2021 - 15:50

ВМРО-ДПМНЕ: Драган Николиќ како државен секретар е еден од главните виновници зошто сеуште немаме воен претставник во НАТО

Денешната прес конференција е уште еден доказ за целосната партизација на Министерството за одбрана од страна на Шекеринска.

Ова е уште една евтина популистичка мерка на СДСМ која не се базира на реална економија. Македонија е во рецесија, а тие продолжуваат со трошење на пари кои државата ги нема.

Кога веќе толку се грижат за стандардот на војската, нека кажат зошто возилата на АРМ се оставени без масло, колку пати им паѓаше тендерот и зошто?

МО да одговори и до кога македонските гардисти ќе бидат без парно греење во 21 век?

Драган Николиќ како државен секретар е еден од главните виновници зошто немаме воен претставник во НАТО веќе две ипол години.

Во правилникот за упатување на работа во странство на лица на должности во меѓународни мисии и меѓународни организации, штабови, команди и мултинационални воени сили стои – „Државниот секретар и лицата определени од министерот, врз основа на оценките на Комисијата, прават сублимат од оценките и рангирање на кандидатите. Ранг листата, државниот секретар ја доставува до министерот за одбрана за донесување на конечна одлука“.

Министерката за одбрана да не се обидува да дефокусира и да се крие позади партиски прес конференции, туку да се појави во јавност, да ја признае грешката со номинацијата на највисокиот воен претставник, да ја каже и улогата на Државниот секретар Николиќ во истата постапка, да понесе одговорност и да поднесе оставка!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ