Македонија
5. October 2022 - 19:02

Владата објави список со лица од Македонија кои се бореле за ИСИС

Владата на Република Македонија објави список на кој се наоѓаат 15 македонски државјани кои се бореле за „Исламска држава“ (ИСИС) во Сирија.

Кон овие 15 лица се воведени финансиски санкции поради учеството во Сирија и финансирање на други за учество во битките.

Овие лица не се во Македонија и против нив е веќе спроведена истрага и распишана меѓународна потерница, а списокот може да се погледне ТУКА.