Балкан
27. July 2015 - 8:39

Високи температури во Грција

Грчките метеоролози од денеска очекуваат зголемување на температурите во целата земја, а топлотниот бран ќе надмине 40 степени Целзиусови во среда и четврток.

Во Атина денеска се очекуваат температури од 39 и 40 степени, а кон средината на седмицава и повеќе.

Прогнозите за Солун и околината се слични, но метеоролозите нагласуваат дека повисокото ниво на влажност во северниот дел на Грција вообичаено ја прави атмосферата понеподнослива.

Во јужниот дел на Грција во следните неколку дена не се очекуваат температури над 34 степени Целзиусови.