Живот
31. January 2018 - 17:05

Вечерва на Сител стартува хит серијата „Карасевда“

Вечерва, веднаш по новата епизода од Парампарче, стартува серијата која го освои Балканот и која го проби ледот за балканските серии, кога се во прашање светските телевизиски награди. Имено, серијата која вечерва стартува на ТВ Сител,  во категоријата во која беше номинирана, ја освои на светско ново престижната ЕМИ награда за играна серија за 2017 та година. 

Незимерната љубов помеѓу преубавата Нихан и неверојатно привлечниот Кемал (лик донсен познатиот Бурак Овчит, актерот кој ја играше улогата на Бали бег) , ќе наиде на безбројни пречки и негодувања. Уцени и закани. Сепак, силината на љубовта и неверојатната припадност која ќе се создаде помеѓу двајцата млади, ќе направи таа љубов да опстои и да се справи со сите неприлики. Случајната средба ќе ја отвори страницата на една бескрајна љубов.

Серија која во изминатата година ги освои првите места на гледаност во сите земји на пркажување на истата. 

Од вечерва Ексклузивно на Сител Телевизија. 

Најгледаната хрватска серија во последните 5 години * ЧИСТА ЉУБОВ *  од понеделник продолжува со прикажување. Новите случувања во малиот Врбовец, и големите заплети во љубовта помеѓу Соња и Томо.

Од понеделник 05.02. повторно на Сител.