Свет
31. October 2015 - 14:11

Ужасни детали: Авионот се преполовил - Насекаде има крв и човечки трупови

Ова е трагедија. Гледам само мртви тела и крв на сите страни. Многумина настрадани се сеуште врзани за седиштата. Мал дел е изгорен, авионот е преполовен. Удрил во голем камен. Засега се извлечени стотина тела, нема преживеани. Вака раскажува еден од спасувачите кои се обидуваат да спасат човечки живот, долку има некој преживеан, во страшната несреќа при рушењето на рускиот авион.

Пронајдена е една од црните кутии, а наскоро ќе биде објавена и нејзината содржина.

Роднините и најблиските на патниците кои се качија во авионот на смртта веќе се собираат на аеродромот. Плач, лелеци и крици од болка и тага се слушаат насекаде.

Екипите даваат се од себе.