Бизнис
15. April 2024 - 12:21

Украина ќе учи од Македонија како да ги користи европските фондови

Украинска делегација на нивното министерство за земјоделство од денеска почнува серија состаноци со македонското Министерство за земјоделство од каде ќе собира искуства за полесно пристапување до европските пари.

Македонската делегација ја предводи министерот Љупчо Николовски.