Македонија
8. August 2022 - 12:20

Сведоштво на Иван за драмата на Халкидики: Бев повеќе од 20 часа во вода, тоа беше најлошиот роденденски подарок

Скопјанецот Иван беше еден од спасените Македонци, кои исчезнаа минатиот месец на отворено море на Халкидики, па сега ја раскажа неговата приказна за преживувањето.

„Тоа е исто како и секое друго чувство, вие само ја прифаќате вашата судбина, правите што можете и се концентрате на својот опстанок. Најдов мала топка, детска топка. Вториот ден беше тоа, само неколку часа по изгрејсонцето. Ја најдов топката во морето и допливав кон неа и ја држев со раце. Таа беше малку издишана. Беше разочарувачки“, вели Иван.

Иван кажа дека тоа бил најлошиот роденденски подарок и се обидува да го заборави тоа што се случило, иако никогаш нема да може.

Од морето беше спасен и неговиот пријател Васил, додека потрагата по Мартин Јовановски беше прекината пред десетина дена.