Бизарно но вистинито
26. August 2015 - 16:28

Страшна смрт: Докторите ја откинале главата од бебето и ја оставиле во тробата на мајката

Мајка починала откако докторите ја оставиле главата од нејзиното новороденче во нејзината утроба, непосредно по што на бебето му била откината главата при породувањето.
 
Гета Деви (32) починала во болница во северниот дел од Индија откако добила котракции.
 
Меѓутоа, таа починала во раните утрински часови во неделата откако докторите го извадиле телото од нејзиното новородено девојче и ја оставиле главата во нејзината утроба.
 
Ја двеле во друга болница, но пред тоа не ја извадиле главата од утробата. За жал, докторите не можеле да го спасат животот на оваа жена.
 
Нејзинот сопруг изјавил дека е во прашање докторска грешка и дека тоа неговата сопруга ја чинело живот.
 
Од болницата сооптиле дека ќе ја истражат одговорноста на докторите во овој случај.