Македонија
30. July 2021 - 20:53

Спасовски: Пресечени 8 меѓународни канали за шверц со дрога

Во денешното гостување во тема на денот на Сител Телевизија со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кажа дека сите кои што се занимаваат со било каква криминала активност ќе излезат пред лицето нa правда.

-Прво нашата решеност, политичка волја е да се спрaвуваме со криминалот и корупцијата и на тој начин едноставно сите они кои што се занимаваат со било каква криминала активност да излезат пред лицето на правдата, тоа е основен интерес на државата и граѓаните. Самиот факт дека имаме за овие месеци од јануари до сега сузбиено две криминални групи, коишто оперирале околу 16 члена на тие криминални групи и при тоа се спречени осум меѓународни транспорти на дрога кои минувале низ територијата на Р.С.М, вели Спасовски.