Македонија
8. јуни 2020 - 9:40

Спасовски: Почитувајте ги заштитните мерки за да ја добиеме битката со коронавирусот

Сега е најважно, секој од нас, без исклучок, постојано и доследно да ги почитува мерките за заштита.

Вирусот е тука, опасен е, иако е јасно е дека многу мал број граѓани имаат симптоми од него. Но, тука нема правила, секој од нас е под потенцијален здравствен ризик. Затоа, оваа битка можеме да ја добиеме само ако сите без оправдувања ги почитуваме мерките воведени од здравството и епидемиолозите.