Живот
30. March 2018 - 8:44

Со овој трик нема да ви пукне јајце за Велигден

На Велики Четврток се вапцаат велигденски јајца. Се вапцаат прво црвени, па потоа јајца во други бои, а најголемиот проблем е да не испукаат јајцата.

Она што можеби не сте го знаеле е дека бојата за јајца која ја купувате не мора да ја растварате во вода. Во сад ставете ја бојата и со многу малку вода една лажица до две направете смеса и валкајте ги јајцата.

За оваа постапка ќе ви треба повеќе време, но бојата е силна.

За да не ви пукаат јајцата ставете неколку лажици оцет.