Балкан
4. July 2020 - 9:33

Словенија наметна рестрикции за патници од три ризични земји

Патниците од Хрватска, Франција и Чешка Република од денеска се сметаат за ризични и ќе мора да бидат ставени под одредени рестрикции при влез во Словенија, пренесе агенцијата САТ.

Граѓаните кои доаѓаат од т.н. „жолта листа“, ќе мораат без исклучок да бидат две недели во карантин, освен во случај на транзит, ако резервирале сместување во периодот додека Словенија беше отворена, или ако со себе имаат сертификат што докажува дека се тестирани негативно на коронавирус.