Македонија
25. јуни 2020 - 14:32

Скано: Ова во Македонија е загрижувачко

Фабио Скано, советник на регионалниот директор на Светската здравствена организација Европа истакна дека ова што сега го гледаме во Македонија е загрижувачки.

„Она што го гледаме сега во Македонија е загрижувачко. Поуката која треба да ја извлечеме е дека се додека не се пронајде вакцина за Ковид-19 треба да се придржуваме на мерките. Вирусот нема брзо да си замине, тој коси животи – рече советникот на регионалниот  директор за Европа на СЗО, на денешната заедничка прес-конференција со министерот за здравство Венко Филипче.