Живот
22. December 2017 - 12:05

Семејство спасило верверица, а после 8 години таа се вратила да им покаже нешто важно

Кога Бренти Харинсон спасила повредена верверица, не се ни надевала дека истата ќе се врати 8 години подоцна.

Оваа вервеица ја нападнало друго животинче но семејство од САД успеало да ја спаси. И дале име Бела и се грижеле за неа некое време. Ја хранеле со овошје и јаткасти плодови дидека да се опорави.

Кога конечно се опоравила и била спремна сама да се храни, го напуштила семејтвото, но привремено доаѓала до дворот како да сакала да ги посети.

- Доаѓаше и стоеше на вратата како да чекаше да дојде некој да ја поздрави. Понекогаш се качување и на прозор, се додека не ја види некој и ќе си заминеше- вели Бренти.

Осум години откако и помогнале, малата верверичка ги донела своите младенчиња, за да го запознаат семејството.

- Преубаво е да видам дека животното за кое се грижев , сега има свое семејство за кое таа се грижи- рекла жената.