Свет
9. October 2019 - 14:31

Се разбудил 180 километри подалеку од дома откако заспал во такси

Младо момче од Единбург , после вечерното забавување,  во пет часот изутрина излегол од дискотеката близу својот дом и требало да мине само три километри. Наместо тоа, возачот дури по 180 километри возење, забележал дека клиентот му заспал, па го разбудил.

Сметката од тоа возење била 400 фунти (околу 450 евра).

Тогаш, заспаниот патник сфатил дека не знае каде се наоѓа, па со помош на својот мобилен и повеќе автобуси, трамваи и возови, по седум часа се вратил во Единбург.

Клубот каде што Joseph Fergie (20) се забавувал истата вечер откако дознал за оваа непријатна случка му подари бесплатен такси превоз за цела година.

Сега Joseph може да се забавува колку сака и да не се грижи како ќе стигне дома.