Свет
4. April 2016 - 23:04

Савченко на 6 април ќе почне штрајк со глад, најави нејзиниот адвокат

Поранешниот украински пилот Надја Савченко, за која судот утврди дека е виновна за убиството на двајца руски новинари и е осудена на 22 години затвор, на 6 април ќе почне штрајк со глад, изјави денеска нејзиниот адвокат.

-Таа побара веднаш да биде вратена во Украина, рече адвокатот Николај Полозов, пренесува ТАСС.

Пресудата стапува во сила на 5 април, потсетува руската агенција.

Савченко веќе претходно изјави дека не ја признава пресудата, но дека нема да поднесува жалба.