Кошарка
8. July 2015 - 16:34

„Пелистерка“ главен спонзор на македонските кошаркари

Реномираната македонската компанија „Пелистерка“ од оваа година ќе биде главен спонзор на кошаркарска репрезентација и ќе ги поддржи нашите врвни спортисти и кошаркарски надежи во важните натпревари кои им претстојат.

 
Соработката помеѓу компанијата и македонската кошаркарска репрезентација почнува токму пред учеството на македонските репрезентативци на Европското првенство во Хрватска и Франција.  
 
- Македонската кошарка отсекогаш била еден од нашите најдобри и најтрофејни спортови и секое подржување на нашите репрезентативци за нас како компанија пред сѐ претставува чест. Веруваме дека на европското првенство кое оваа година се одржува во Хрватска и Франција македонските кошаркари ќе нѐ направат сите горди и ќе постигнат висок пласман, и секако ќе покажат како се игра квалитетна европска кошарка, велат од „Пелистерка“.
 
Компанијата воедно ќе биде покровител на подготовките и учествата на следниве национални тимови и настани:
 
мажи до 20 години (учесници на Европско првенство во Унгарија);
мажи до 18 години (учесници на Европско првенство во Австрија);
мажи до 16 години (учесници на Европско првенство во Бугарија);
мажи до 14 години (учесници на Меѓународен турнир во Словенија);
жени до 16 години кои ќе бидат домаќини и организатори на Европското првенство во Охрид и Струга.
 
Челниците на Македонската кошаркарска федерација се особено задоволни од досегашната соработка со компанијата.
 
- Веруваме дека „Пелистерка“ ќе остане трајна на својот избор да биде македонска компанија која секогаш ги поддржува македонските вредности и знае да ги поддржи оние кои ветуваат добри резултати. Едноставно, врвните спортисти заслужуваат вода со врвен квалитет, па затоа спојот со овој бренд е особено природен - најдобра македонска вода за најдобрите кошаркари, е ставот на МКФ за соработката со „Пелистерка“.