Џет-Сет
30. October 2017 - 16:32

Пејачката ќе оди во затвор: Синди осудена на затворска казна

Пејачката Ивана Стаменковиќ Синди наскоро оди во затвор.

Поранешната пејачка не го исплатила долгот од 160.000 динари што и беше обврска по пресудата зошто го навредувала Драган Крајновиќ, адвокат на нејзиниот поранешен маж Никола Павловиќ.

Првиот основен суд во Белград донесе одлука паричната казна да се замени со затворска во траење од 160 дена.

-Пресудата е донесена кон крајот на февруари и Ивана имаше рок од 3 месеци за да ја плати казната. Откако не го направи тоа, судот повторно заседаваше и неодамна е одлучена да биде осудена на четири месеци затвор. Таа е известена за сето тоа, но очигледно не го сфатила тоа сериозно штом до денешниот ден не го уплатила тоа, вели извор за српски „Курир“.

Откако стигна известување дека е осудена на затвор, Стаменковиќ вложила жалба и има намера да направи се само да не оди зад решетки.

-Ивана и нејзиниот адвокат не ја прифатија одлуката на судот и реагираа истиот момент. Таа смета дека не е виновна и тврди дека адвокатот кој го застапувал нејзиниот поранешен маж, со кој спорела околу старателството врз ќерката, ја испровоцирал. Таа дури се обидела со вилушка да го забоде во рамо адвокатот, вели изворот.