Балкан
29. November 2021 - 9:50

Патнички авион на аеродромот во Софија утрово не полета поради птици во моторот

На аеродромот во Софија, авион утрово требаше да полета за Франкфурт, но остана на копно, откако птици влегоа во еден од моторите.

БНР, јави дека ниту еден од патниците не е повреден кои биле пренасочени и на други летови.

Единствена мала штета има на турбината на машината на германската авиокомпанија „Луфтханза“.