Македонија
19. May 2018 - 10:26

Отворен ден на Противпожарната бригада на Град Скопје

По повод Денот на пожарникарството во Македонија денеска и утре скопјани ќе имаат можност да се запознаат со функционирањето и работата на Територијалната противпожарна бригада на Град Скопје. 

Заинтересираните граѓани ќе може за време на викендов во периодот од 10 до 18 часот да го посетат седиштето на ТППЕ во Автокоманда каде вработените во противпожарната единица ќе ја презентираат опремата со која располагаат и ќе информираат за своите активности.

Отворениот ден за граѓаните го организираат Град Скопје и Територијалната противпожарна бригада на градот.  

- Организацијата на Отворениот ден во противпожарна единица на Град Скопје е уште една од бројните активностите за зголемување на транспарентноста во работењето. Претходно, Градот Скопје организираше отворен ден и во Центарот за управување и контрола на сообраќајот, велат од Град Скопје.