Свет
22. May 2020 - 12:38

Од Австрија во Унгарија само со потврда за негативен тест за корона вирус

Само на оние Австријци што имаат потврда дека се негативни на тестот за корона вирус, извршен во претходните 4 дена, ќе имаат дозвола за влез во Унгарија.

Според одлуката на унгарската влада, доколку, сепак, симптомите се појават во рок од 14 дена, пациентите ќе мора да одат во самоизолација и за тоа да ги известат властите.

Ова правило важи за сите граѓани на земјите од Европската економска зона со постојан престој во Унгарија.

Унгарската влада исто така преговара со околните земји за отворање дополнителни гранични премини, додаде агенцијата.