Македонија
7. July 2022 - 10:31

Ново ВИДЕО на кое полицијата стои додека фрлаат со камења по демонстрантите

Вчера се случи голем инцидент кога демонстрантите против францускиот предлог беа нападнати од група луѓе кај плоштадот „Скендербег“.

Кон демонстрантите летаа различни предмети, од камења до столчиња и останати предмети, а на социјалните мрежи се појавија различни видеа.

На едно од видеото во описот се обвинуваат полицајците дека не реагираат додека групата луѓе од „Скендербег“ фрлаат предмети против демонстрантите.