Норвешка го отвора првиот подводен ресторан
Во април следната 2019 година, Норвешка ќе го отвори својот прв подводен хотел ресторан, кој ќе има капацитет од 80-100 гости, но ако некој сака да резервира сега, првите шест месеци по отворањето се веќе букирани.
Хотелот Андер е сместен пет метри под морето, во најјужното норвешко приморје, близу населбата Боил. А, она што е највпечатливо, е широката панорама на подводниот свет и евентуалното осветлување на дното, кое исто би пружало незаборавен поглед кон морето, но сѐ уште е во фаза на осмислување.
– Хотелот е комплициран и уникатен… Неверојатно искуство за сите гости поради местоположбата, архитектурата, ентериерот, погледот и секако – врвната кујна, изјави Арне Мартинсен – менаџер на компанијата Суб-мар Груп, и одговорна за овој проект.
Одговорен за менито е познатиот дански готвач Елицгард Педерсен, и на него ќе се најдат хранливи производи и морски плодови карактеристични за областа.
Ново на Сител
-
Тема на денот со Стојанче Ангелов, директор на ДЗС
-
Кој ги заклучил вратите во „Пулс”? - СДСМ со обвинувања за селективност во истрагата
-
Арсовска добила нови закани, Мицкоски повика МВР и ОЈО да постапат по пријавите
-
ЛДП поднесува предлог-закон за една изборна единица и отворени листи
-
Филипче бара фокус на ЕУ агендата
-
ВМРО-ДПМНЕ за модуларните
-
Какви предности ќе донесат измените на Закон за царини?
-
Се подобрува здравствената состојба на дел од повредените во трагедијата во Кочани