Бизарно но вистинито
19. August 2015 - 9:31

Несовесни родители: Тргнале на одмор по 150 километри сфатиле дека ја заборавиле ќерката

Француско семејство кое тргнало на одмор поминало цели 150 километри пред да сфати дека го заборавиле своето тригодишно дете на простор наменет за одмор на автопатот по кој возеле.

А дека им ја нема ќерката утврдиле дури откако на радио слушнале известување за изгубено девојче најдено на автопатот.

Тригодишното девојченце било оставено на одморалиштето Бра-де-Зил во југоисточна Франција, на автопатот А7, попознат како „автопатот на Сонцето".

Кога едно друго семејство го пронашло девојчето, нејзините родители веќе одминале добар пат кон летувалиштето каде што се упатиле. Бидејќи подолго време никој не доаѓал по девојченцето, семејството што ја пронашло се обратило во полицијата.

Малечкото на полицајците им раскажало дека тргало на плажа и оти автомобилот со нејзините татко, мајка, брат и сестра заминал без неа.

Полицијата тогаш ги замолила сите радио станици да емитуваат известување коешто малку подоцна го слушнал нејзиниот татко. Остатокот од семејството тогаш веќе се наоѓал во Прованса по што се вратиле по него.

Локалното обвинителство разгледува дали ќе преземе некаква акција против несовесните родители.