Фудбал
17. March 2020 - 16:41

Нема плата за фудбалерите во серија А и Б

Во најава е и замрзнување на платите на фудбалерите на екипите во италијанските Серија А и Б. 
 
Како што пренесува новинарот Никола Скира кој е добар познавач на италијанскиот фудбал, додава дека, клубовите сакаат да ги сведат на минимум загубите, но разбирливо асоцијација на фудбалери е против оваа идеја.
 
Италијанското првенство треба да продолжи не подоцна од 9 мај.
 
Во Италија, до денеска бројот на заразени со „Корона“ вирус е околу 25 илјади, починале 1809 лица.