Живот
1. јуни 2017 - 20:35

Не сакаше да седне покрај човекот во автобус – Неколку секунди потоа, тој дозна зошто!

Секојдневно околу нас се случува расизам, а многумина кои се сведоци на тоа ќе ја завртат главата како ништо да не се случило. Без разлика дали тоа се случува во супермаркет, автобус, на работа…

Ние гледаме сосема ладно на тоа како некој глас во главата на луѓето им вели да не седнат до луѓе со друга боја, или пак да не и мсе даде боја на некој од друга раса. овие навидум мали дела на расизам имаа т огромно влијание врз поединци, ги доведува до депресија, тешкотии и уништување на животот.

Размислете два пати пред да го слушнете ѓаволскиот глас во вашата глава. Погледнете го видеово и споделете го со вашите пријатели да се крене глас против расизмот.