Технологија
4. January 2016 - 17:40

Мобилните телефони исчезнуваат за 5 години, еве што ќе ги замени!

Паметните телефони, кои денес се дел од секого за кратко време ќе бидат заменети со нов облик на уреди за комуникација, покажува истражување на јавно мислење, пренесуваат австриските медиуми.
 
Потрошувачите очекуваат дека паметните телефони наскоро, односно за 5 години ќе исчезнат, покажува истражувањето кое е спорведено од Ericsson.
 
Ерата на паметните телефони може да биде завршена во наредните пет години, а се претпоставува дека ќе дојде ера на сосема други електронски уреди.
 
Ericsson трга од тоа дека паметните телефони ќе ги заменат уреди кои луѓето ќе можат да ги носат на себе а ќе располагаат со вештачка интелигенција.
 
Тоа би биле уреди кои делумно би можеле да помогнат и заменат, лекари, професори, финансиски советници итн.
 
- Паметните телефони не се практични, на пример додека возиме. Поради тоа потрошувачите сметаат дека паметните телефони за пет години ќе бидат минато - ремизирала Ребека Цедеринг Ангстрем.
 
Пет години е краток период, но како што врмето поминува, работите брзо се менуваат но и побрзо се реализираат тргнувајќи од идеја до масовна продукција.
 
Ericsson не знае како технологијата ќе изгледа после паметните телефони, но претпоставува дека се работи за тродимензионална примена.
 
- Потрошувачите би можеле нови обувки да пробаат виртуелно, да видат како би им стоеле - навела Ребека Цедеринг.

Ericsson очекува дека во блиска иднина ќе се појават нови категории на производи и дека целата индустрија ќе биде трансформирана за да се прилагоди на тој развој.