Македонија
14. April 2016 - 13:41

МАН: Да не се врши насилство врз новинари

Македонска асоцијација на новинари (МАН) апелира да не се врши насилство врз новинари, фоторепортери и сниматели кои проследуваат настан и професионално ги извршуваат своите работни задачи.

- Симптоматично е што со години наназад на митинзи и собири страдаат новинари и сниматели, кои ги одржуваат активисти на Сорос, што укажува на организиран систем на заплашување, се вели во соопштението на МАН.