Фудбал
13. јуни 2021 - 13:06

Македонците го запалија Букурешт - Ечат македонски песни во стариот град | ВИДЕО

Македонските навивачи го преплавија главниот град на Романија во пресрет на историскиот натпревар на Македонија на Европското првенство против репрезентацијата на Австрија кој ќе се одигра на Националната арена во Букурешт.
 
Голем број на македонски навивачи допатуваа и сеуште стигаат во градот во кој се е црвено - жолто. Македонците ги собраа симпатиите во Букурешт по правењето на добра атмосфера и пеењето македонски песни, а секако неизбежна е и пиротехниката.