Бизарно но вистинито
29. September 2016 - 9:49

Мајката се шокирала кога го видела бебето покриено со црни дамки - Еве како изгледа после 4. години!

Кога пред четири години се родил Дилан, неговата мајка кара и медицинскиот персонал биле во шок. Неговото мало тело било покриено со гоелми црни дамки.
 
Лекарите откриле дека детето боледува од ретка боелст која зафатила 80 % од неговото тело.
 
Ваков екстремен случај е навистина реткост и се јавува кај 1 од 500.000 бремености.
 
Неговите родители биле исплашени дека еден ден тоа може да се претвори во рак на кожата.
Сепак и за ова постоело решение. Дилан бил подложен на операција за трансплантација и докторите ставиле силиконски импланти под неговата кожа. Морал постојано да биде под надзор на медицински тим.
За среќа, овој метод се покажал како успешен и дамките се повеќе исчезнуваат од телото на момчето. На секои 3 д0 6 месеци детето мора повторно да оди на операција. До сега е опериран 26 пати.
 
Неговите родители изјавиел дека се пресреќни затоа што Дилан има живот како и сите останати, нормални деца. Операциите, исто така му го намалиле ризикот од тешка болест, односно му го продолжиле животот.